Кремаста КЕКС ТОРТА, једна од најбољих јер се НИШТА НЕ ПЕЧЕ: Само ређате кекс и фил и готово за 15 минута!
Ништа једноставније, а одлична посластица у 5 до 12 када вам долазе гости!
Састојци:
500г кекса, 8 јаја, 250г путера, 200г чоколаде за кувањем, 250г шећера у праху, 1/2л скуване турске кафе, 250мл млека.
Припрема:
Овај колач се припрема тако што се умути мешавина путера и шећера у праху, па се у њу дода осам жуманаца, док се од беланаца направи чврст шне. У смесу од путера, шећера и жуманаца додаје се претходно отопљена чоколада за кување. Када све добро повежемо, додајемо шне и поново измиксирамо како бисмо добили глатку крему. Фил се затим остави у фрижидеру да се благо стегне.
Затим у плех ређамо кекс који најпре кратко умачемо у топло млеко, а затим у турску кафу. Када се направи први ред, прелива се трећином фила. Поступак се понавља и за други слој, док се горе ставља само слој фила за декорацију.
Колач је најбоље да одстоји макар сат времена у фрижидеру како би се кекс лепо опустио, упио арому фила и како би се десерт лепо стегао и задржао облик.