САМО УМУТИШ, СЛОЖИШ И ПОСЛУЖИШ: Лажна Шварцвалд торта готова за 20 минута, а савршено кремаста!
Торта која се не пече!
Потребно је:
Потребно нам је 500 грама пишкота, 425 грама вишања из компота, пола шоље џема од вишања, 250мл хладне кафе, 900 мл слатке павлаке за шлаг, једна кашика шећера, једна кашичица екстракта од ваниле и 5 декаграма нарендане чоколаде за кување.
Припрема
Најпре процедимо вишње из тегле и сачувамо сируп. У сируп додамо хладну кафу и добро промешамо. Након тога насецкамо вишње на ситне комаде и сједнимо их са џемом од вишања у глатку смесу. У слатку павлаку додамо шећер и екстракт ваниле па све умутимо у чврсти шлаг.
Припремимо плех који стаје у фрижидер и почнемо са слагањем. Одвојимо шест пишкота или по потреби, у зависности од величине плеха. Сваку пишкоту кратко умочимо у мешавину кафе и сирупа, па је поређамо у плех једну поред друге. Преко њих распоредимо танак слој смесе од џема и вишања, затим нанесемо слој умућене слатке павлаке.
Настављамо да слажемо ред истопљених пишкота, воћног надева и павлаке док не потрошимо материјал, при чему пишкоте чине завршни слој.
Торту ставимо у фрижидер на три сата да се добро стегне, затим је премажемо преосталом павлаком и обилно поспемо наренданом чоколадом за кување. На тај начин добијамо свежу, освежавајућу и веома укусну воћну торту.