Kremasta KEKS TORTA, jedna od najboljih jer se NIŠTA NE PEČE: Samo ređate keks i fil i gotovo za 15 minuta!
Ništa jednostavnije, a odlična poslastica u 5 do 12 kada vam dolaze gosti!
Sastojci:
500g keksa, 8 jaja, 250g putera, 200g čokolade za kuvanjem, 250g šećera u prahu, 1/2l skuvane turske kafe, 250ml mleka.
Priprema:
Ovaj kolač se priprema tako što se umuti mešavina putera i šećera u prahu, pa se u nju doda osam žumanaca, dok se od belanaca napravi čvrst šne. U smesu od putera, šećera i žumanaca dodaje se prethodno otopljena čokolada za kuvanje. Kada sve dobro povežemo, dodajemo šne i ponovo izmiksiramo kako bismo dobili glatku kremu. Fil se zatim ostavi u frižideru da se blago stegne.
Zatim u pleh ređamo keks koji najpre kratko umačemo u toplo mleko, a zatim u tursku kafu. Kada se napravi prvi red, preliva se trećinom fila. Postupak se ponavlja i za drugi sloj, dok se gore stavlja samo sloj fila za dekoraciju.
Kolač je najbolje da odstoji makar sat vremena u frižideru kako bi se keks lepo opustio, upio aromu fila i kako bi se desert lepo stegao i zadržao oblik.