Најбољи ПРЕЛИВ ЗА ПИТЕ КОЈИ СЕ САМО У ПЕКАРИ користи: Пита ће бити и ХРСКАВА И СОЧНА!
Распаметиће све чланове породице!
Најбољи прелив за пите је трик који пекари годинама чувају и захваљујући њему свака пита постаје савршено печена, сочна изнутра и благо хрскава споља.
Тајна није у рерни, корама или начину слагања, већ у посебном преливу који прави праву разлику. Било да спремамо гибаницу, зељаницу, питу са месом, кромпиром, сиром или било који други надев, овај прелив све корице подиже на виши ниво квалитета.
Потребни састојци:
8 кашика брашна
1 кесица сувог квасца
2 шоље млека
100 милилитара уља
прстохват соли
мало шећера
Припрема
Помешамо мало шећера са сувим квасцем, прелијемо млаким млеком и добро промешамо. Затим додамо со, уље и брашно и све сједимо тако да добијемо глатку и уједначену смесу.
Сваку кору премажемо овим преливом, затим је филујемо по жељи и слажемо као иначе. Ако нам прелив остане, прелијемо га преко већ припремљене пите и оставимо да стоји око један сат пре печења како би корице упиле све укусе.
Када применимо овај поступак, добијамо кору која је споља благо хрскава, а унутра мекана и сочна, баш као у најбољим пекарама. Када га једном испробамо, овај прелив лако може постати тајни састојак сваке следеће пите коју правимо.