Кремаста ПОСНА САЛАТА са печеним паприкама и кикирикијем: Савршена за славску трпезу и Аранђеловдан - лагана, декоративна и готова за 10 минута
Ако тражите свечану, лагану и потпуно посну салату која се прави за тили час, ова кремаста комбинација печених паприка и кикирикија тренутно је хит међу домаћицама у Србији. Савршено се уклапа уз сваку славску трпезу, а нарочито за Аранђеловдан, јер спаја богат укус и једноставну припрему.
Ова салата је толико кремаста, декоративна и интензивног укуса да без проблема може да замени и предјело и прилог. Тајна је у идеалном балансу: слаткастим печеним паприкама, хрскавом кикирикију и благом, постном кремастом преливу који све повезује у савршен залогај. Не захтева кување, не захтева посебну припрему, а готова је за свега десетак минута - што је чини идеалним избором за све домаћице које желе брзо, а свечано решење за славску трпезу.
Посебно је воле за Аранђеловдан јер лепо изгледа на столу, дуго остаје свежа и слаже се уз готово сва традиционална посна јела. Ово је рецепт који се преноси „од домаћице до домаћице“, а једном кад га пробате - правите га сваке године.
Потребно:
200г печених паприка
1/2 лимуна
1 кашичица соли
100г печеног кикирикија маринираног у соли
100г маринираних шампињона
250г сојиног јогурта
3 кашике прженог сусама
Припрема