САЛАТА ОД ПЕЧЕНИХ ПАПРИКА направљена за час - овако ОСВЕЖАВАЈУЋИ "ЗИМСКИ" укус до сада нисте пробали!
Печене паприке су омиљене у многим домаћинствима и ма како да их припремамо, увек освајају укусом.
Ова салата им даје још један додатни сјај и због једноставне припреме и сјајног укуса одлична је за сваки дан, али и за празничну трпезу.
Потребно је:
- Печене паприке шест до седам комада
- Сир мрвљени двеста грама
- Кисела павлака двеста грама
- Сирће једна до две кашике
- Со по укусу
- Алева млевени бибер једна кашичица
- Алева бели лук у гранулама једна кашичица
- Алева сецкани першун једна кашичица
- Шећер прстохват
Припрема
Загрејемо рерну на најјачу температуру и печемо паприке око 30 минута, окрећући их с времена на време док кожица не потамни и равномерно се испече.
Након тога извадимо паприке из рерне и оставимо да се прохладе. Затим пажљиво скидамо кожицу и одстрањујемо семенке.
Паприке потом исечемо на танке тракице и ставимо у већу чинију. Додајемо мрвљени сир и киселу павлаку, затим додајемо сирће по укусу.
Паприке зачинимо млевеним бибером, белим луком у гранулама, сецканим першуном и прстохватом шећера. Све добро сједињавамо и остављамо десет до петнаест минута у фрижидеру како би се укуси прожели и спојили пре сервирања.