Посна КАРАМЕЛ ТОРТА по рецепту Злате Петровић за Никољдан и славску трпезу - Лепше од мрсне, а припрема не може бити једноставнија
Злата Петровић, певачица, осим талента за певање, врсна је домаћица, а њене ђаконије нико не одбија. Такав је и овај рецепт за посну карамел-торту, која се топи у устима и никога неће оставити равнодушним, посебно госте за Никољдан и славску трпезу. За своје рецепте добија бројне похвале, а укусним јелима највише се радују њени синови Јован и Мики.
Када се за Никољдан и славску трпезу тражи посластица која је истовремено раскошна, сочна и лака за припрему, посна карамел торта по рецепту Злате Петровић издваја се као прави избор. Богат карамел укус, савршено избалансирана слаткоћа и нежна текстура чине ову торту толико добром да је многи проглашавају лепшом и укуснијом од мрсне верзије.
Оно што ову торту додатно осваја јесте њена једноставна припрема, због које је идеална чак и за оне који немају много времена, али желе да славска трпеза изгледа богато и домаћински. Посна, а пуна укуса, ова карамел торта лако постаје звезда Никољдан славске трпезе, о којој ће се причати и након последњег залогаја.
Састојци:
250 г посног кекса
200 г посног маргарина
3 пудинга од карамеле
500 г банана
500 мл сока од брескве
200 г шећера
50 г прах-шећера
Припрема:
Скувајте пудинг у соку од брескве, па га пустите да се охлади. Пенасто умутите маргарин са прах-шећером. Када се пудинг прохлади, додајте га маргарину, и то кашику по кашику уз константно мућење миксером. У топао сок потопите кекс, па га ређајте на послужавник. Карамел-кремом премажите кекс, па преко поређајте колутиће банане, затим опет сложите кекс, па фил и банана. Пријатно!
Србија Данас/Трпеза/Пренела Ј.Ш.