ПОСНЕ ОБЛАНДЕ са чоколадом, кексом и орасима за СВЕТОГ НИКОЛУ - Раскошна посластица по традицији, лако се праве, а укус им осваја на први залогај
Овај колач може да буде у мрсној варијанти само воду замените млеком.
Обланде су старински колач који сви обожавамо, поготово чоколадне. Прави се толико лако јер се обланде премазују чоколадом и ређају слојеви. Никад простије, а зову их и српске тоблероне. Сада испробајте ову посну варијанту да обланде филујете са орасима, кексом и чоколадом.
Овај колач може да буде у мрсној варијанти само воду замените млеком.
Састојци:
250 мл воде
250 г маргарина
150-200 г шећера
200 г ораха
250 г посног млевеног кекса
120 г посне чоколаде
Припрема:
У шерпу сипајте воду, додајте шећер и маргарин.
Отопите, а у исто време истопите и чоколаду на пари.
Склоните с рингле, па у смесу са водом додајте млевене орахе и кекс.
Добро промешајте, па поделите смесу на два једнака дела.
У један део додајте истопљену чоколаду.
Добро промешајте састојке да се сједине.
Нека се филови охладе пар минута.
Узмите једну обланду, па ставите половину чоколадног фила.
Премажите фил преко целе обланде, па преклопите са другом обландом.
Преко ставите светли фил.
Премажите равномерно.
Преклопите са трећом обландом, преко равномерно премажите остатак тамног фила.
Преклопите четвртом обладном и премажите са остатком светлог фила.
Завршите са обландом.
Притисните длановима обланде и прекријте их са чистом крпом (фолијом).
Преко ставите књигу, шерпу.
Спремите колач у хладну просторију и оставите га преко ноћи.
Сутрадан исеците ивице и исеците колач на жељени облик.
Србија Данас/Стил/Пренела Ј.Ш.