ПОСНЕ ПАМУК КИФЛИЦЕ које се топе под прстима – мекше не постоје! Умеси, испеци и замрзни унапред, па за празнике само мирисом освоји све
Ако постоји рецепт који спашава празнике, јутра и изненадне госте – то су ове посне памук кифлице. Меке, пуфнасте и нежне као облак, а тако једноставне да ће ти постати обавезне у свакој празничној припреми.
Замислите кифлице које остају мекане и сутрадан, које се не мрве, не суше и не губе облик ни када их замрзнете. Управо такве су ове посне памук кифлице – мирисне, лагане и савршено еластичне, такве да се дословно савијају под прстима.
Ово је рецепт због ког ћете једном замесити већу туру, испећи део, а остатак спаковати у замрзивач и имати спремне за сваки дан празника. Без млека, без јаја, без компликација – само чиста мекоћа и укус који грије душу.
Састојци:
1 коцка свежег квасца 42 гр или 10 гр сувог
500 мл млаке воде
1 кашика шећера
1 кашика брашна
100 мл уља
850 гр брашна
1 кашика соли
1 кесица прашка за пециво од 10 гр
1 кашика сирћета
4 кашике уља
мало топле воде
мало отопљеног посног маргарина за премазивање
Припрема