POSNE PAMUK KIFLICE koje se tope pod prstima – mekše ne postoje! Umesi, ispeci i zamrzni unapred, pa za praznike samo mirisom osvoji sve
Ako postoji recept koji spašava praznike, jutra i iznenadne goste – to su ove posne pamuk kiflice. Meke, pufnaste i nežne kao oblak, a tako jednostavne da će ti postati obavezne u svakoj prazničnoj pripremi.
Zamislite kiflice koje ostaju mekane i sutradan, koje se ne mrve, ne suše i ne gube oblik ni kada ih zamrznete. Upravo takve su ove posne pamuk kiflice – mirisne, lagane i savršeno elastične, takve da se doslovno savijaju pod prstima.
Ovo je recept zbog kog ćete jednom zamesiti veću turu, ispeći deo, a ostatak spakovati u zamrzivač i imati spremne za svaki dan praznika. Bez mleka, bez jaja, bez komplikacija – samo čista mekoća i ukus koji grije dušu.
Sastojci:
1 kocka svežeg kvasca 42 gr ili 10 gr suvog
500 ml mlake vode
1 kašika šećera
1 kašika brašna
100 ml ulja
850 gr brašna
1 kašika soli
1 kesica praška za pecivo od 10 gr
1 kašika sirćeta
+4 kašike ulja
+malo tople vode
+malo otopljenog posnog margarina za premazivanje
Priprema