Стара домаћа ТОРТА ИЗ ШЕРПЕ - нема мућења ни филовања, све се сипа и прелије! Готова за час, а топи се у устима
Заборављени рецепт из старих кувара поново се враћа у наше кухиње! Торта из шерпе – мекана, кремаста и неодољиво сочна – прави се без филовања, без компликација и без нереда. Само смеса, шерпа и једна кутлача. Резултат? Десерт који мирише на детињство и топи се у устима.
Ако сте љубитељ брзих, једноставних и традиционалних посластица, онда је ова стара торта из шерпе прави бисер који морате испробати. Наше баке су је правиле кад год је требало нешто слатко „на брзину“, а да буде раскошно и пуно укуса. Нема оних слојева, хлађења и филовања – све се спрема у једној посуди и прелива кутлачом, па се током кувања сама претвара у мекан, сочан и полукремасти колач који изгледа као да је рађен сатима.
Састојци:
Кора:
2 јаја
-10 кашика шећера
12 кашика млека
13 кашика брашна
2 кашике какао праха
1/2 прашка за пециво
1кашика уља
Такве 2 коре се умуте
Фил:
1л млека
15 кашика шећера
250г маргарина/маслаца
200г чоколаде за кување
150г млевене плазме
200г млевених ораха
Ганаж:
200г чоколаде за кување
Мало слатке павлаке
Припрема