Посни ШАРЕНИ РОЛАТ пун кремастог фила за Никољдан и славску трпезу - Изгледом и укусом освојиће све госте, а припрема никад лакша
Посни шарени ролат пун кремастог фила за Никољдан и славску трпезу је права посластица која очарава и изгледом и укусом. Свака кришка освајајућа је комбинација боја, меканог фила и мирисне коре, а припрема је једноставна и брза, идеална за празничну трпезу.
Празници и слава Светог Николе траже предјела која привлаче поглед и освајају непце, а посни шарени ролат је управо такво јело. Богат, кремаст фил савршено се уклапа са меканом, мирисном кором, док шарена структура чини сваку кришку визуелно примамљивом. Без обзира да ли славите у кругу породице или са пријатељима, ово предјело ће постати центар пажње, спајајући елеганцију, традицију и савремени укус. Припрема је лака, а ефекат – максималан: сви гости ће желети још парче!
Састојци:
• 8 кашика брашна
• 1 кесица (14г) прађка за пециво
• 150 мл уља
• 1 кашичица соли
• 250 мл газиране воде (постепено додавати)
• Ситно исецкани спанаћ(количина по вашој жељи)
• 9 листова готових кора ( моје коре су танке)
Пећи на 180°Ц(360°Ф) 15-20 минута
Покрити мокром крпом и сачекати да се прохлади
За фил је потребно :
• 1 већи празилук
• 450 г свежих печурака
Ситно исецкати и благо пропржити
Додати зачине , бибер и со по вашем укусу
Кору премазати са 3 кашике посног мајонеза
Ролат оставити у фрижидеру преко ноћи а сутрадан сервирати