Posni ŠARENI ROLAT pun kremastog fila za Nikoljdan i slavsku trpezu - Izgledom i ukusom osvojiće sve goste, a priprema nikad lakša
Posni šareni rolat pun kremastog fila za Nikoljdan i slavsku trpezu je prava poslastica koja očarava i izgledom i ukusom. Svaka kriška osvajajuća je kombinacija boja, mekanog fila i mirisne kore, a priprema je jednostavna i brza, idealna za prazničnu trpezu.
Praznici i slava Svetog Nikole traže predjela koja privlače pogled i osvajaju nepce, a posni šareni rolat je upravo takvo jelo. Bogat, kremast fil savršeno se uklapa sa mekanom, mirisnom korom, dok šarena struktura čini svaku krišku vizuelno primamljivom. Bez obzira da li slavite u krugu porodice ili sa prijateljima, ovo predjelo će postati centar pažnje, spajajući eleganciju, tradiciju i savremeni ukus. Priprema je laka, a efekat – maksimalan: svi gosti će želeti još parče!
Sastojci:
• 8 kašika brašna
• 1 kesica (14g) prađka za pecivo
• 150 ml ulja
• 1 kašičica soli
• 250 ml gazirane vode (postepeno dodavati)
• Sitno iseckani spanać(količina po vašoj želji)
• 9 listova gotovih kora ( moje kore su tanke)
Peći na 180°C(360°F) 15-20 minuta
Pokriti mokrom krpom i sačekati da se prohladi
Za fil je potrebno :
• 1 veći praziluk
• 450 g svežih pečuraka
Sitno iseckati i blago propržiti
Dodati začine , biber i so po vašem ukusu
Koru premazati sa 3 kašike posnog majoneza
Rolat ostaviti u frižideru preko noći a sutradan servirati