Раскошна НОВОГОДИШЊА ТОРТА од само 5 састојака и БЕЗ печења - Пуна кекса и крема, припрема не може бити једноставнија и бржа
Ако тражите торту која изгледа луксузно, а прави се без рерне, компликација и дугог чекања – ова новогодишња посластица је пун погодак. Са свега пет састојака, богатим кремама и слојевима кекса, ова торта осваја на први залогај и постаје главна звезда празничне трпезе.
Новогодишња трпеза не може да прође без торте која мами погледе и буди носталгију. Управо таква је ова раскошна торта без печења, која се прави брзо, лако и без икаквог кулинарског стреса. Комбинација кекса и кремастог фила даје савршену текстуру, док једноставна припрема чини да је могу направити чак и они који ретко праве колаче.
Оно што ову торту издваја јесте чињеница да не захтева печење, нема компликоване кораке и користи само пет основних састојака. Упркос једноставности, резултат је богата, сочна и кремаста посластица којој је тешко одолети – нарочито деци, али и одраслима који воле класичне, проверене укусе.
Идеална је за Нову годину, празнична окупљања, дечје рођендане или изненадне госте, јер се прави брзо, а изгледа као да је стигла из посластичарнице.
Састојци:
(за калуп од 22цм)
500 г крем сира
250 г нугат крема
300 г млевеног кекса
250 г путера
70 г шећера у праху
200 мл слатке павлаке
50 г лешника
Црна чоколада за декорацију
Припрема:
Сједините млевени кекс и отопљени путер и смесу сједините прстима.
Од формиране смесе обликујте дно калупа "са зидом", уз помоћ чаше.
За први фил миксером умутите нугат крем и половину крем сира.
За други фил миксером сједините другу половину крем сира, прах шећер и павлаку.
Распоредите и изравнајте у калупу прво црни, а онда бели фил.
Декоришите млевеним лешницима и топљеном црном чоколадом.
Оставите да се стегне преко ноћи.
Верујемо да ће вас ова торта одушевити!