Raskošna NOVOGODIŠNJA TORTA od samo 5 sastojaka i BEZ pečenja - Puna keksa i krema, priprema ne može biti jednostavnija i brža
Ako tražite tortu koja izgleda luksuzno, a pravi se bez rerne, komplikacija i dugog čekanja – ova novogodišnja poslastica je pun pogodak. Sa svega pet sastojaka, bogatim kremama i slojevima keksa, ova torta osvaja na prvi zalogaj i postaje glavna zvezda praznične trpeze.
Novogodišnja trpeza ne može da prođe bez torte koja mami poglede i budi nostalgiju. Upravo takva je ova raskošna torta bez pečenja, koja se pravi brzo, lako i bez ikakvog kulinarskog stresa. Kombinacija keksa i kremastog fila daje savršenu teksturu, dok jednostavna priprema čini da je mogu napraviti čak i oni koji retko prave kolače.
Ono što ovu tortu izdvaja jeste činjenica da ne zahteva pečenje, nema komplikovane korake i koristi samo pet osnovnih sastojaka. Uprkos jednostavnosti, rezultat je bogata, sočna i kremasta poslastica kojoj je teško odoleti – naročito deci, ali i odraslima koji vole klasične, proverene ukuse.
Idealna je za Novu godinu, praznična okupljanja, dečje rođendane ili iznenadne goste, jer se pravi brzo, a izgleda kao da je stigla iz poslastičarnice.
Sastojci:
(za kalup od 22cm)
500 g krem sira
250 g nugat krema
300 g mlevenog keksa
250 g putera
70 g šećera u prahu
200 ml slatke pavlake
50 g lešnika
Crna čokolada za dekoraciju
Priprema:
Sjedinite mleveni keks i otopljeni puter i smesu sjedinite prstima.
Od formirane smese oblikujte dno kalupa "sa zidom", uz pomoć čaše.
Za prvi fil mikserom umutite nugat krem i polovinu krem sira.
Za drugi fil mikserom sjedinite drugu polovinu krem sira, prah šećer i pavlaku.
Rasporedite i izravnajte u kalupu prvo crni, a onda beli fil.
Dekorišite mlevenim lešnicima i topljenom crnom čokoladom.
Ostavite da se stegne preko noći.
Verujemo da će vas ova torta oduševiti!