Рецепт за грчку мусаку је најбољи оброк за ове летње дане - другачије се припрема од наше мусаке и врло је сочна
Домачице одушевљне.
24.08.2025.
22:53
Коментари (0)
Мусака је класично грчко јело које спаја слојеве сочних кромпира, млевеног меса и богатог бешамел соса, све преливено златно печеним сиром. Идеална је за породичне ручкове, славске трпезе или посебне прилике, а њена арома и сочност освајају на први залогај.
- Млевено месо 500 г
- Црни лук 1 главица
- Бели лук 2 чена
- Парадајз 2 комада
- Маслиново уље 2 кашике
- Со, бибер, суви зачин (оригано, тимијан) по укусу
- Кромпир 4-5 средњих
- Уље за подмазивање плеха
- Со и бибер по укусу
За бешамел сос:
-
Путер 50 г
-
Брашно 50 г
-
Млеко 500 мл
-
Јаје 1
-
Пармезан 50 г
-
Мускатни орах прстохват
-
Со и бибер по укусу