Рецепт за ПОСНУ СВЕТОГОРСКУ САРМУ за Никољдан и славску трпезу - Најбоља и најукуснија сарма ИКАД, а ТАЈНА је у ОВОМЕ
За Никољдан трпеза мора бити богата, а сарма је набољи избор за славску трпезу
18.12.2025.
12:33
Коментари (0)
За Никољдан трпеза мора бити богата, а сарма је набољи избор за славску трпезу. Куварица Валентина Машковић нам је донела рецепт за светогорску посну сарму:
Састојци:
2 прази лук
2 црни лук
1 шаргарепа
100гр. пиринча
350-400гр. млевених ораха
100гр. димљене рибе (лосос)
12-15 листова киселог купуса
Со, уље, суви зачин, црвена млевена паприка, бибер, бео лук у гранулама, першун, чили зачин.
Припрема: Продинстајте црни лук и празилук, а потом додајте и изрендану шаргарепу. Након тога додајте зачине и пиринач, а онда исецкајте димљену рибу и додајте млевене орахе. Све измешајте и овим надевом завијајте сарму. Кувати у рерни на 200 степени Целзијуса око сат и десет минута.