РУСКЕ ПИРОШКЕ за 15 минута: Топе се у устима и нико им не може одолети, а састојци коштају мање од 300 динара
Савршен доручак који осваја целу породицу! Научите како да направите руске пирошке са кромпиром и шунком - мекане, сочне и невероватно укусне
Припремите руске пирошке на јединствен начин са тестом од кромпира. Обожаваће их цела породица, а идеалне су за доручак, вечеру или ужину.
Потребно је:
20 г квасца
100 г кромпира
50 г маслаца
350 г оштрог брашна
2 јаја
млеко
павлака
шунка
Припрема:
Квасац размутити у посуди, додати 3 кашике млека и оставити да укисне. У посебан суд ставити кувани кромпир, брашно, маслац и два жуманцета, па додати квасац.
Све добро измешати, посолити и оставити да тесто надође. Тесто након тога изручити на даску и поделити на четвртасте комаде, надевати мешавином павлаке и млевене шунке.
Завијати као пирошке, па пржити на доста масти.