RUSKE PIROŠKE za 15 minuta: Tope se u ustima i niko im ne može odoleti, a sastojci koštaju manje od 300 dinara
Savršen doručak koji osvaja celu porodicu! Naučite kako da napravite ruske piroške sa krompirom i šunkom - mekane, sočne i neverovatno ukusne
Pripremite ruske piroške na jedinstven način sa testom od krompira. Obožavaće ih cela porodica, a idealne su za doručak, večeru ili užinu.
Potrebno je:
20 g kvasca
100 g krompira
50 g maslaca
350 g oštrog brašna
2 jaja
mleko
pavlaka
šunka
Priprema:
Kvasac razmutiti u posudi, dodati 3 kašike mleka i ostaviti da ukisne. U poseban sud staviti kuvani krompir, brašno, maslac i dva žumanceta, pa dodati kvasac.
Sve dobro izmešati, posoliti i ostaviti da testo nadođe. Testo nakon toga izručiti na dasku i podeliti na četvrtaste komade, nadevati mešavinom pavlake i mlevene šunke.
Zavijati kao piroške, pa pržiti na dosta masti.