SALATA OD PEČENIH PAPRIKA napravljena za čas - ovako OSVEŽAVAJUĆI "ZIMSKI" ukus do sada niste probali!
Pečene paprike su omiljene u mnogim domaćinstvima i ma kako da ih pripremamo, uvek osvajaju ukusom.
Ova salata im daje još jedan dodatni sjaj i zbog jednostavne pripreme i sjajnog ukusa odlična je za svaki dan, ali i za prazničnu trpezu.
Potrebno je:
- Pečene paprike šest do sedam komada
- Sir mrvljeni dvesta grama
- Kisela pavlaka dvesta grama
- Sirće jedna do dve kašike
- So po ukusu
- Aleva mleveni biber jedna kašičica
- Aleva beli luk u granulama jedna kašičica
- Aleva seckani peršun jedna kašičica
- Šećer prstohvat
Priprema
Zagrejemo rernu na najjaču temperaturu i pečemo paprike oko 30 minuta, okrećući ih s vremena na vreme dok kožica ne potamni i ravnomerno se ispeče.
Nakon toga izvadimo paprike iz rerne i ostavimo da se prohlade. Zatim pažljivo skidamo kožicu i odstranjujemo semenke.
Paprike potom isečemo na tanke trakice i stavimo u veću činiju. Dodajemo mrvljeni sir i kiselu pavlaku, zatim dodajemo sirće po ukusu.
Paprike začinimo mlevenim biberom, belim lukom u granulama, seckanim peršunom i prstohvatom šećera. Sve dobro sjedinjavamo i ostavljamo deset do petnaest minuta u frižideru kako bi se ukusi proželi i spojili pre serviranja.