Салчићи пуни ПЕКМЕЗА који се топе у устима - Листају се као књига, а сваки ЗАЛОГАЈ враћа у детињство
Љубитељи старинских колача тешко ће одолети штрудлама, крофнама и салчићима. Ове посластице углавном су биле главне звезде недељног ручка.
Салчићи пуни пекмеза прави су избор за све који желе да уживају у једноставном, али неодољивом слатком залогају.
Ови мекани, прхки колачићи листају се попут страница књиге, а сваки залогај враћа нас у детињство, подсећајући на мирисне, домаће десерте које су припремале баке. Богат пекмез у средини, заједно са савршено хрскавом корицом, ствара комбинацију коју је тешко одолети.
Било да их спремате за породични ужитак или као послужење за госте, салчићи са пекмезом сигурно ће освојити све који их пробају.
Састојци:
1 чаша хладна вода (2дл)
3 кашике сирћета
4 кашике уља
1 жуманац
400г меког брашна ( - 30г)
300г сала
џем од шљива (може и други)
шећер у праху за посипање
Припрема