Тесто за пицу по оригиналном Италијанком рецепту: Напуљска традиција га је одржала аутентичним од настанка до данас
Ово тесто за пицу ће вам сигурно успети само пратите упутства. Уживаћете у пици као да сте на обали Медитеранског мора.
Дешава вам се да тесто за пицу понекада буде добро, а понекад баш и не? Као и у свим италијанским рецептима, тајна доброг теста за пицу је у малим техникама, али и у квалитетним састојцима. У тој комбинацији немогуће је оманути. Ово је фантастичан, поуздан, италијански рецепт за тесто за пицу.
Најбоље резултате даје италијанско брашно типа "00", које је финије од домаћег брашна, и чини да тесто буде невероватно супер-глатке текстуре. Ако користите обично бело брашно, побрините се да је јако и да има глутен, јер ће га он претворити у фино, еластично тесто. Уколико га немате при руци користите најфиније јако бело брашно које поседујете.
Потребно је:
7 шоља италијанског брашна тип "00" или 5 шоља јаког белог брашна
1 равна кашичица фине морске соли• 2 кесице сувог квасца
1 кашика шећера
4 кашике Carapelli екстра девичанског маслиновог уља
2 1/2 шољице млаке воде
Припрема:
Просејати брашно и со на чисту радну површину и у средини направити круг.
У чинији помешајте квасац, шећер и Carapelli екстра девичанско маслиново уље са водом и оставити да одстоји пар минута, а затим сипати у круг који сте направили у брашну. Умешајте лагано брашно у текућину у средини. Добро умесити док не постане глатко, еластично тесто. Ставите лопту од теста у велику чинију коју сте претходно посули брашном, а онда одозго још мало поспите брашном. Покријте чинију влажном крпом и оставите у топлој просторији око 1 сат, док се не удвостручи.
Затим извадите тесто на побрашњену радну површину и премесите га мало како би избацили ваздух из њега. Можете га користити одмах, или га одложити, замотано у пластичну фолију, у фрижидеру или замрзивачу. Ако га користите одмах, поделите тесто се у онолико лопти колико желите направити пица - ова количина теста је довољно за око шест до осам средњих пица.
Потребно је да тесто развијете 15-20 минута пре печења.
Након тога, поспите тесто омиљеним састојцима и пеците на уобичајен начин. Наша препорука је да увек користите Mutti Passata, италијански пасирани парадајз, како бисте осетили прави укус и арому оригиналне, италијанске пице! Пријатно!