Топи се изнутра, споља хрскав и златно печен - ОСЛИЋ ИЗ РЕРНЕ: Ако га једном овако спремите све друге рецепте ћете заборавити
Овај рецепт није само практичан, већ и изузетно укусан – савршен је начин да искористите остатке кора за питу и истовремено припремите здрав, а једноставан оброк за целу породицу.
Ако у свом замрзивачу имате кесе са остацима кора за питу које никако да искористите, време је да им дате нову сврху. Овај једноставан трик ће вам омогућити да сваки филет рибе добијете са савршено хрскавом и неодољивом корицом.
Коре за питу извадите из замрзивача, оставите да се осуше и затим их крупно измрвите – управо ова процедура даје рибљим филетима ону хрскавост коју ћете дуго памтити.
Састојци
5 кора за питу
500 г филета ослића
100 г крем сира
1 кашика пармезана
со по укусу
Припрема
Прво, филете ослића ставите у плех обложен папиром за печење и посолите по укусу. У мањој посуди помешајте крем сир и пармезан, па овом смесом премажите рибу. Коре које сте претходно осушили попрскајте са мало уља, исеците их на танке траке, а затим их прстима измрвите што ситније. Добијену мрвицу поспите по слоју сира на рибљим филетима – управо ће ова комбинација дати неодољиву хрскаву корицу.
Рибу пеците у претходно загрејаној рерни на 220 степени око 15 минута, док корица не добије златно-смеђу боју и савршену хрскавост. За послужење, препоручује се прелив од маслиновог уља, белог лука и свежег першуна, који додатно истиче укус ослића и хрскаву корицу.
Овај рецепт није само практичан, већ и изузетно укусан – савршен је начин да искористите остатке кора за питу и истовремено припремите здрав, а једноставан оброк за целу породицу. Хрскава корица у комбинацији са кремастим сиром и пармезаном чини ослића из рерне јелом које ће сигурно постати фаворит на вашој трпези.