Бакина слатка ШТРУДЛА са јабукама и циметом која враћа у детињство - Брзо готова, мекана и сочна, прави се у 10 минута
Ако волите мирис свеже печене штрудле која се топи у устима, ова слатка штрудла са јабукама и циметом биће ваш омиљени колач за сваки дан.
Брзо је готова, сочна и мекана, а сваки залогај подсећа на бакин колач који је био увек најлепши део недеље.
13.07.2025.
12:09
Коментари (0)
Нема ничег бољег од домаће штрудле која се пече у рерни и шири мирис по целој кући.
Овај рецепт за слатку штрудлу са јабукама и циметом је брз, једноставан и права чаролија за љубитеље традиционалних посластица.
Сочне јабуке, ароматичан цимет и мекано тесто које се топи у устима – све то се спаја у једноставном колачу који је одличан за недељу, празнике или само обичан дан.
За тесто је потребно:
- 500 г брашна
- 1 кашичица шећера
- 1 кесица (14г) сувог квасца или 20 г свежег
- 1 јаје
- 1 жуманце
- 100 г путера
- 200 мл млаког млека
За фил је потребно:
- 1 кг јабука ( изрендати јабуке)
- 4 кашике гриза
- 1 кесица ванил шећера (9г)
- 2-3 кашике млевених ораха (посути по ренданим јабукама) по жељи
Пећи на 180 °Ц 40 минута
Припрему можете погледати у видеу