Bakina slatka ŠTRUDLA sa jabukama i cimetom koja vraća u detinjstvo - Brzo gotova, mekana i sočna, pravi se u 10 minuta
Ako volite miris sveže pečene štrudle koja se topi u ustima, ova slatka štrudla sa jabukama i cimetom biće vaš omiljeni kolač za svaki dan.
Brzo je gotova, sočna i mekana, a svaki zalogaj podseća na bakin kolač koji je bio uvek najlepši deo nedelje.
13.07.2025.
12:09
Komentari (0)
Nema ničeg boljeg od domaće štrudle koja se peče u rerni i širi miris po celoj kući.
Ovaj recept za slatku štrudlu sa jabukama i cimetom je brz, jednostavan i prava čarolija za ljubitelje tradicionalnih poslastica.
Sočne jabuke, aromatičan cimet i mekano testo koje se topi u ustima – sve to se spaja u jednostavnom kolaču koji je odličan za nedelju, praznike ili samo običan dan.
Za testo je potrebno:
- 500 g brašna
- 1 kašičica šećera
- 1 kesica (14g) suvog kvasca ili 20 g svežeg
- 1 jaje
- 1 žumance
- 100 g putera
- 200 ml mlakog mleka
Za fil je potrebno:
- 1 kg jabuka ( izrendati jabuke)
- 4 kašike griza
- 1 kesica vanil šećera (9g)
- 2-3 kašike mlevenih oraha (posuti po rendanim jabukama) po želji
Peći na 180 °C 40 minuta
Pripremu možete pogledati u videu