ДОМАЋИ БУРЕК са куповним корама бољи од оног из пекаре - Овако направљен постаће ваш специјалитет куће
Са овим рецептом, бурек који сте увек желели да направите постаје једноставан, укусан и савршен.
Ко не воли мирис свеже печеног бурека, посебно оног који је из пекаре? Али, да ли сте знали да уз само неколико једноставних корака можете направити бурек код куће који је можда чак и бољи од оног који купујете? Са правим састојцима, квалитетним куповним корама и мало љубави, можете креирати бурек који ће постати права звезда ваших трпеза и специјалитет ваше куће.
Састојци:
- 500 г куповних кора за питу
- 500 г млевеног меса (најбоље мешавина свињетине и говедине)
- 1 веза празилука (или црног лука)
- 1 јаје
- 100 мл јогурта
- 100 мл уља
- Со и бибер по укусу
- 1 кашичица паприке (по жељи, за додатни шмек)
- Мало уља за подмазивање
Припрема:
За почетак, на мало уља пропржите ситно исецкан празилук (или црни лук), док не постане стакласт и мек. Затим додајте млевено месо, посолите, побиберите и кувајте док месо не добије лепу златно-смеђу боју. По жељи, можете додати кашичицу паприке за богатији укус. Оставите да се мало охлади.
У међувремену, припремите коре. Подмажите плех са мало уља, па ставите прву кору. Преко ње нанесите мало уља и поновите поступак са још неколико кора док не дођете до средине. На средину ставите фил од меса и лука, а затим настављате са стављањем кора, поново подмазујући сваку.
Када све коре искористите, прелијте бурек са јајетом помешаним са јогуртом и мало уља. Пеците у претходно загрејаној рерни на 200°Ц око 30-40 минута, или док бурек не добије лепу златно-смеђу боју.
Зашто је бољи од пекарског?
Овај домаћи бурек је, без конкуренције, бољи од оног из пекаре јер је припремљен с љубављу, пажњом и пажљиво бираним састојцима. Куповне коре омогућавају брзину, али се квалитет надмашује одличним месним филом и домаћим зачинима, који се често не користе у пекарама. Поред тога, док је још врућ, из ваше кухиње шири се мирис који неће нико моћи да одоли.
Нема потребе за скупим радњама или напорним припремама. Са овим рецептом, бурек који сте увек желели да направите постаје једноставан, укусан и савршен. На крају, ваши гости и породица ће бити одушевљени, а ви ћете поносно рећи: "Ово је специјалитет наше куће!"