Доручак који чини чуда: Овај трик са кашама УБРЗАВА РАД ЦРЕВА, СНИЖАВА ХОЛЕСТЕРОЛ и јача имунитет – Ево када је најбоље да га једете
Доручак је најважнији оброк дана, а одређене врсте каша могу значајно побољшати здравље и убрзати рад организма.
У мору разних житарица, тешко је одлучити која је најздравија. Међутим, истраживања истичу да су хељда, дивљи пиринач и бисерни јечам најбољи избор. Ове житарице су права ризница витамина, минерала и влакана, што их чини идеалним за прављење здравог доручка.
Предности за здравље
Каше од ових житарица богате су витаминима Б групе, који играју кључну улогу у:
-
побољшању метаболизма,
-
одржавању стабилног нивоа "доброг" холестерола,
-
јачању отпорности организма на стрес и вирусе,
-
правилном функционисању нервног система.
Осим тога, висок садржај влакана у овим житарицама стимулише рад црева и подржава здраву цревну микробиоту, што је од суштинског значаја за целокупно здравље.
Зашто је важно време када доручкујете?
Према речима докторке, најбоље је ове житарице конзумирати у првој половини дана – за доручак. На тај начин, тело ће имати довољно времена да искористи све хранљиве материје и енергију коју пружају.