Doručak koji čini čuda: Ovaj trik sa kašama UBRZAVA RAD CREVA, SNIŽAVA HOLESTEROL i jača imunitet – Evo kada je najbolje da ga jedete
Doručak je najvažniji obrok dana, a određene vrste kaša mogu značajno poboljšati zdravlje i ubrzati rad organizma.
U moru raznih žitarica, teško je odlučiti koja je najzdravija. Međutim, istraživanja ističu da su heljda, divlji pirinač i biserni ječam najbolji izbor. Ove žitarice su prava riznica vitamina, minerala i vlakana, što ih čini idealnim za pravljenje zdravog doručka.
Prednosti za zdravlje
Kaše od ovih žitarica bogate su vitaminima B grupe, koji igraju ključnu ulogu u:
-
poboljšanju metabolizma,
-
održavanju stabilnog nivoa "dobrog" holesterola,
-
jačanju otpornosti organizma na stres i viruse,
-
pravilnom funkcionisanju nervnog sistema.
Osim toga, visok sadržaj vlakana u ovim žitaricama stimuliše rad creva i podržava zdravu crevnu mikrobiotu, što je od suštinskog značaja za celokupno zdravlje.
Zašto je važno vreme kada doručkujete?
Prema rečima doktorke, najbolje je ove žitarice konzumirati u prvoj polovini dana – za doručak. Na taj način, telo će imati dovoljno vremena da iskoristi sve hranljive materije i energiju koju pružaju.