Пилетина у лиснатом тесту: Једноставна припрема, хрскавог и сочног споја укуса, која никога неће оставити равнодушним
Комбинација хрскавог теста и сочне пилетине сигурно ће импресионирати сваког љубитеља меса.
Пилетина у лиснатом тесту је једно од оних јела које комбинује једноставност припреме и луксузан изглед.
Састојци
- 1 паковање лиснатог теста
- 500 г пилећег белог меса
- 1 главица црног лука
- 2 велике кашике киселе павлаке
- 2 кашичице сенфа
- Вагета, алева паприка, оригано
- По жељи бели лук
- 1 јаје за премазивање
- Сусам за посипање
У загрејано уље додајте исецкани лук да се кратко пропржи. Месо исецкајте на коцкице, а потом додајте у тигањ и додајте зачине. Динстајте док месо не добије златну боју.
Помешајте павлаку и сенф, да се све то лепо сједини.
Када је пилетина готова, преспите у већу чинију, а потом смесу павлаке и сенфа прелијте преко и промешајте да се састојци сједине.
На побрашњену подлогу развуците готово тесто, а потом на половину теста додајте половину смесе. Преклопите другом половином, исеците вишак теста и виљушком ивице затворите.
Премажите тесто умућеним јајима, поспите сусам и пеците 20 минута на 180 Ц.
Детаљније о начину припреме на видеу Јецине кулинарије.