Готова за само 20 минута: Медитеранску запечену пасту обожавају сви - спрема се брзо и лако, а нестане за тили час
Преукусна је.
Медитеранска запечена паста је јело пуно боја, мириса и укуса.
Сочна, кремаста и богата поврћем, савршено спаја тестенину, маслине и моцарелу у јело које подсећа на лето и море.
Састојци и количина:
Тестенина - 300 г
Маслиново уље - 2 кашике
Црни лук - 1
Бели лук - 2 чена
Тиквица - 1
Црвена паприка - 1
Чери парадајз - 200 г
Црне маслине - 100 г
Оригано - 1 кашичица
Суви босиљак - 1 кашичица
Со и бибер - по укусу
Моцарела - 200 г
Пармезан - 50 г
Начин припреме:
Скувајте тестенину "ал денте", процедите и оставите са стране. На маслиновом уљу пропржите лук и бели лук, додајте тиквицу, паприку и пржите док не омекшају. Убаците чери парадајз и маслине, зачините ориганом, босиљком, сољу и бибером.
Помешајте поврће са тестенином, додајте половину моцареле и добро промешајте. Пребаците у ватросталну посуду, поспите остатком моцареле и пармезаном. Пеците у рерни загрејаној на 200°Ц око 20 минута, док се сир лепо не отопи и ухвати златна корица.