Gotova za samo 20 minuta: Mediteransku zapečenu pastu obožavaju svi - sprema se brzo i lako, a nestane za tili čas
Preukusna je.
Mediteranska zapečena pasta je jelo puno boja, mirisa i ukusa.
Sočna, kremasta i bogata povrćem, savršeno spaja testeninu, masline i mocarelu u jelo koje podseća na leto i more.
Sastojci i količina:
Testenina - 300 g
Maslinovo ulje - 2 kašike
Crni luk - 1
Beli luk - 2 čena
Tikvica - 1
Crvena paprika - 1
Čeri paradajz - 200 g
Crne masline - 100 g
Origano - 1 kašičica
Suvi bosiljak - 1 kašičica
So i biber - po ukusu
Mocarela - 200 g
Parmezan - 50 g
Način pripreme:
Skuvajte testeninu "al dente", procedite i ostavite sa strane. Na maslinovom ulju propržite luk i beli luk, dodajte tikvicu, papriku i pržite dok ne omekšaju. Ubacite čeri paradajz i masline, začinite origanom, bosiljkom, solju i biberom.
Pomešajte povrće sa testeninom, dodajte polovinu mocarele i dobro promešajte. Prebacite u vatrostalnu posudu, pospite ostatkom mocarele i parmezanom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20 minuta, dok se sir lepo ne otopi i uhvati zlatna korica.