ГРИЗ ПИТА са сиром и јогуртом као некада код баке! Топи се у устима, мирише на детињство и прави се за мање од 10 минута – савршена за сваки оброк
пите су омиљене у домаћој кухињи, а ова верзија са гризом, сиром и јогуртом топи се у устима и мирише као да је стигла право из бакине рерне.
Брза је, једноставна, готова без квасца и компликација – за њу вам треба мање од 10 минута припреме, а резултат је мекана, ваздушаста и сочна пита коју обожавају и деца и одрасли.
Ако тражите брз, укусан и савршено мекан оброк, слана гриз пита са сиром и јогуртом је прави избор! Овај рецепт је идеалан за све који желе да уживају у сочном и ваздушастом оброку, а за припрему ће вам бити потребно мање од 10 минута.
Са комбинацијом гриза, сира и јогурта, пита ће вас одушевити својом благом, али изузетно богатом текстуром и фантастичним укусом. Савршен је избор за брзи доручак, ужину или чак као прилог уз главна јела. Уз само неколико једноставних састојака, креираћете неодољиву посластицу којој нико неће моћи да одоли!
Састојци
500 г кора за питу
За фил:
4 јаја
1 чаша гриза
1 чаша јогурта
500 г сира
3 кашике уља
1 кесица прашка за пециво
Припрема
Умутити 4 јаја са 3 кашике уља, чашом гриза, кесицом прашка за пециво и чашом јогурта. Од 500 г кора одвајати по три коре, премазати фијом од јаја и гриза и слагати једну на другу. На трећу кору нанети издробљен сир и уролати. Поступак понављати док има састојака.
Уролане коре ређати у подмазан плех. Убацити плех рерну згрејану на 200 степени Ц.
Пећи док добро не порумени. Печену питу прекрити мокром крпом, оставити да се прохлади па сећи на парчад.