GRIZ PITA sa sirom i jogurtom kao nekada kod bake! Topi se u ustima, miriše na detinjstvo i pravi se za manje od 10 minuta – savršena za svaki obrok
pite su omiljene u domaćoj kuhinji, a ova verzija sa grizom, sirom i jogurtom topi se u ustima i miriše kao da je stigla pravo iz bakine rerne.
Brza je, jednostavna, gotova bez kvasca i komplikacija – za nju vam treba manje od 10 minuta pripreme, a rezultat je mekana, vazdušasta i sočna pita koju obožavaju i deca i odrasli.
Ako tražite brz, ukusan i savršeno mekan obrok, slana griz pita sa sirom i jogurtom je pravi izbor! Ovaj recept je idealan za sve koji žele da uživaju u sočnom i vazdušastom obroku, a za pripremu će vam biti potrebno manje od 10 minuta.
Sa kombinacijom griza, sira i jogurta, pita će vas oduševiti svojom blagom, ali izuzetno bogatom teksturom i fantastičnim ukusom. Savršen je izbor za brzi doručak, užinu ili čak kao prilog uz glavna jela. Uz samo nekoliko jednostavnih sastojaka, kreiraćete neodoljivu poslasticu kojoj niko neće moći da odoli!
Sastojci
500 g kora za pitu
Za fil:
4 jaja
1 čaša griza
1 čaša jogurta
500 g sira
3 kašike ulja
1 kesica praška za pecivo
Priprema
Umutiti 4 jaja sa 3 kašike ulja, čašom griza, kesicom praška za pecivo i čašom jogurta. Od 500 g kora odvajati po tri kore, premazati fijom od jaja i griza i slagati jednu na drugu. Na treću koru naneti izdrobljen sir i urolati. Postupak ponavljati dok ima sastojaka.
Urolane kore ređati u podmazan pleh. Ubaciti pleh rernu zgrejanu na 200 stepeni C.
Peći dok dobro ne porumeni. Pečenu pitu prekriti mokrom krpom, ostaviti da se prohladi pa seći na parčad.