Хрскави ПРАСЕЋИ ПАУФЛЕК - Месо из рерне идеално за УСКРШЊИ РУЧАК, припрема траје пар минута, ставите у рерну и чекајте магију
Имате предлог за главно јело, прилог и салату која се одлично слаже.
Ево предлога за раскошан комплет ручак за Ускрс. Имате главно јело, прилог и салату који се савршено допуњују. Пријатно и уживајте, а остаје вам још само да изаберете неку посластицу.
Састојци:
- Пауфлек са кожуром 2кг
- Зачини по укусу (код мене 2 кашчице соли, 1 кашчица шећера, бибер пола кашчице, чили по укусу, фиве спице пола кашчице, бели лук у праху пола кашчице, пиринчано вино до жељене текстуре)
- Уље за премазивање
- Сирће за премазивање
- Со 1 кашчица
1. Месо добро очистите и издепилирајте уколико има која длачица.
2. Зарежите месо и добро утрљајте зачине.
3. Кожицу добро избушите што више можете, премажите је са мало сирћета и добро је посолите.
5. Када се кожура исушила, пребришите је и пеците у рерни на 180 око 40-50 минута. Након тога месицу извадите из рерне, поново избоцкајте кожурицу, премажите са мало уља и пеците на 200 док се не зажари.
Пире кромпир:
- Кромпир 1.5 кг
- Павлака за кување 2дл
- Путер 30гр
Зачини по укусу (код мене: со, рузмарин)
1. Кромпир скувајте док не смекша, процедите, и добро га изгњечите.
2. Павлаку за кување помешајте са путером и зачинима и загрејте на тихој ватри да се путер истопи.
3. У изгњечен кромпир постепено сипајте павлаку до жељене текстуре.
Купус салата:
- Купус
- Со
- Уље
- Сирће
Послужите месицу уз пире кромпир, купус салату, препоручују на каналу _кацолинааа