Hrskavi PRASEĆI PAUFLEK - Meso iz rerne idealno za USKRŠNJI RUČAK, priprema traje par minuta, stavite u rernu i čekajte magiju
Imate predlog za glavno jelo, prilog i salatu koja se odlično slaže.
Evo predloga za raskošan komplet ručak za Uskrs. Imate glavno jelo, prilog i salatu koji se savršeno dopunjuju. Prijatno i uživajte, a ostaje vam još samo da izaberete neku poslasticu.
Sastojci:
- Pauflek sa kožurom 2kg
- Začini po ukusu (kod mene 2 kaščice soli, 1 kaščica šećera, biber pola kaščice, čili po ukusu, five spice pola kaščice, beli luk u prahu pola kaščice, pirinčano vino do željene teksture)
- Ulje za premazivanje
- Sirće za premazivanje
- So 1 kaščica
1. Meso dobro očistite i izdepilirajte ukoliko ima koja dlačica.
2. Zarežite meso i dobro utrljajte začine.
3. Kožicu dobro izbušite što više možete, premažite je sa malo sirćeta i dobro je posolite.
5. Kada se kožura isušila, prebrišite je i pecite u rerni na 180 oko 40-50 minuta. Nakon toga mesicu izvadite iz rerne, ponovo izbockajte kožuricu, premažite sa malo ulja i pecite na 200 dok se ne zažari.
Pire krompir:
- Krompir 1.5 kg
- Pavlaka za kuvanje 2dl
- Puter 30gr
Začini po ukusu (kod mene: so, ruzmarin)
1. Krompir skuvajte dok ne smekša, procedite, i dobro ga izgnječite.
2. Pavlaku za kuvanje pomešajte sa puterom i začinima i zagrejte na tihoj vatri da se puter istopi.
3. U izgnječen krompir postepeno sipajte pavlaku do željene teksture.
Kupus salata:
- Kupus
- So
- Ulje
- Sirće
Poslužite mesicu uz pire krompir, kupus salatu, preporučuju na kanalu _kacolinaaa