Један тајни састојак је кључ савршеног укуса: Ово је убедљиво најбољи рецепт за поховане лигње
Сви ће тражити још.
Хрскаве, поховане пивске лигње, па још са кришком лимуна и правим дип-сосом са стране - опис праве кулинарске фантазије.
Но, постоје многи трикови и рецепти, који вам могу помоћи како да спремите идеалне поховане лигње. Ми смо вам припрермили један, па зато, пређимо на припрему.
Састојци и количина:
- 400 г лигњи исечених на колутове
- 3 јајета
- 200 г брашна
- 200 г презли
- уље
- пиво
- сусам по жељи
- тартар сос
- лимун као додатак
Начин припреме:
Ако не купујете већ очишћене или исечене лигње, онда их детаљно проперите и ножем пажљиво очистите. Исеците колутове дебљине до један центиметар.
Умутите три јајета у дубок тањир и посолите. У друга два дубока тањира распоредите брашно и презле са сусамом.
Пиво сипајте у чинију и потопите лигње да одстоје око 15 минута. Сипајте уље довољно за поховање.
Уваљајте колут лигње у брашно, па у јаја, па у презле. Пржите у загрејаном уљу на тишој ватри. Како их вадите из шерпе, спуштајте их на убрус, како бисте се решили вишка уља. Послужите уз насецкане парчиће лимуна и тартар сос. Пријатно!