Jedan tajni sastojak je ključ savršenog ukusa: Ovo je ubedljivo najbolji recept za pohovane lignje
Svi će tražiti još.
Hrskave, pohovane pivske lignje, pa još sa kriškom limuna i pravim dip-sosom sa strane - opis prave kulinarske fantazije.
No, postoje mnogi trikovi i recepti, koji vam mogu pomoći kako da spremite idealne pohovane lignje. Mi smo vam priprermili jedan, pa zato, pređimo na pripremu.
Sastojci i količina:
- 400 g lignji isečenih na kolutove
- 3 jajeta
- 200 g brašna
- 200 g prezli
- ulje
- pivo
- susam po želji
- tartar sos
- limun kao dodatak
Način pripreme:
Ako ne kupujete već očišćene ili isečene lignje, onda ih detaljno properite i nožem pažljivo očistite. Isecite kolutove debljine do jedan centimetar.
Umutite tri jajeta u dubok tanjir i posolite. U druga dva duboka tanjira rasporedite brašno i prezle sa susamom.
Pivo sipajte u činiju i potopite lignje da odstoje oko 15 minuta. Sipajte ulje dovoljno za pohovanje.
Uvaljajte kolut lignje u brašno, pa u jaja, pa u prezle. Pržite u zagrejanom ulju na tišoj vatri. Kako ih vadite iz šerpe, spuštajte ih na ubrus, kako biste se rešili viška ulja. Poslužite uz naseckane parčiće limuna i tartar sos. Prijatno!