Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

КЉУЧ ЈЕ ДУГОВЕЧНОСТИ, А ЈЕДЕМО ЈЕ САМО У ПОСЕБНИМ ПРИЛИКАМА: Ова намирница је право чудо за организам, а продужава ВЕК

30.07.2022. 20:11
Пише:
Србија Данас/Мондо
trpeza
трпеза / Извор: Профимедиа

Било би добро да постане неизосавни део вашег јеловника

Када је реч о дуговечности, не постоји један рецепт који би могао да се примени на све, али јасно је да здрава исхрана и редовна физичка активност могу да допринесу томе.

Ипак, постоје неке цаке које могу да помогну, као и конкретне намирнице које се препоручују, а једну од њих Срби прилично ретко једу – рибу.

НИСАМ БИЛА СВЕСНА ОЗБИЉНОСТИ ОПЕРАЦИЈЕ када сам отишла под нож да СРЕДИМ НОС! Годину дана сам трпела отоке, а сваки пут кад ми је вруће уследи пакао!" Самопоуздање јој се срозало уместо да порасте

НИСАМ БИЛА СВЕСНА ОЗБИЉНОСТИ ОПЕРАЦИЈЕ када сам отишла под нож да СРЕДИМ НОС! Годину дана сам трпела отоке, а сваки пут кад ми је вруће уследи пакао!" Самопоуздање јој се срозало уместо да порасте

"КОЖА СВЕ ПАМТИ": Свака ОПЕКОТИНА из детињства повећава ризик од МЕЛАНОМА - Ево шта треба да знате у циљу ПРЕВЕНЦИЈЕ

"КОЖА СВЕ ПАМТИ": Свака ОПЕКОТИНА из детињства повећава ризик од МЕЛАНОМА - Ево шта треба да знате у циљу ПРЕВЕНЦИЈЕ

Када би ЖЕНЕ знале колико је ова БИЉКА ЗДРАВА за њих, користиле би је сваки дан, ТРАВАРИ је препоручују

Када би ЖЕНЕ знале колико је ова БИЉКА ЗДРАВА за њих, користиле би је сваки дан, ТРАВАРИ је препоручују

Међународна студија Универзитета у Волверхемптону, у којој су учествовали научници из Велике Британије, Европе, Кине и САД-а, утврдила је да старији људи који чешће конзумирају рибу дуже живе.

Ефекат, кажу научници, није занемарљив.

Sirova hrana
Сирова храна / Извор: Профимедиа

Студијом 4.165 учесника старијих од 60 година утврђено је да они који су конзумирали рибу најмање двапут недељно, у поређењу са онима који је нису јели у претходне две године, учесници из прве групе су имали ризик од смрти, изазване било којим узроком, мањи за 42 одсто!

Конзумација рибе се иначе повезује са мањим ризиком од кардиоваскуларних болести и деменције, а повећан унос ове намирнице у младости и средњем добу такође смањује ризик од смрти (изазване било којим узроком).

riba
риба / Извор: Профимедиа/илустрација