КОХ БЕЗ белог БРАШНА и шећера по рецепту нутриционисткиње Марине - Омиљена посластица из детињства у ЗДРАВОЈ верзији одушевиће вас мирисом и укусом
Деца обожавају овај сочни колач, који спремљен на нов, здравији начин, може представљати хранљиву ужину за малишане.
Омиљена посластица из детињства, кох, сада у здравој верзији! Овај рецепт без белог брашна и шећера, који нам је дала нутриционисткиња и фитнес тренер Марина Илић, одушевиће вас мирисом и укусом, а притом је савршен избор за све који желе да се хране здраво, али и уживају у слатком.
Сви љубитељи традиционалних посластица, припремите се да уживате у здравом, али истовремено сочном и укусном коху који ће вас подсетити на детињство!
Састојци:
7 јаја
200г меда
120г спелтиног гриза
60г спелтиног брашна
1 кесица прашка за пециво
За прелив:
1.3л млека
1 кашика ароме ваниле
2 кашике меда
2 кесице ванилиног шећера без калорија
Припрема:
Умутити јаја пенасто, додати мед, па потом гриз, брашно и прашак за пециво.
Сипати смесу у тепсију и пећи на 180°Ц 15-20 минута.
За то време загрејте млеко са ванилом, медом и ванилиним шећером. Ја сам користила овсено које је мало мање густо у односу на класично кравље млеко.
Када је колач печен, прелијте га загрејаним млеком, а да би се боље натопио, исеците га пре прелива.
Оставите да се охлади преко ноћи и уживајте!
Овај рецепт је сјајан за све љубитеље здравих десерата. Брзо је, лако се прави и, што је најважније, потпуно је без шећера и белог брашна!