KOH BEZ belog BRAŠNA i šećera po receptu nutricionistkinje Marine - Omiljena poslastica iz detinjstva u ZDRAVOJ verziji oduševiće vas mirisom i ukusom
Deca obožavaju ovaj sočni kolač, koji spremljen na nov, zdraviji način, može predstavljati hranljivu užinu za mališane.
Omiljena poslastica iz detinjstva, koh, sada u zdravoj verziji! Ovaj recept bez belog brašna i šećera, koji nam je dala nutricionistkinja i fitnes trener Marina Ilić, oduševiće vas mirisom i ukusom, a pritom je savršen izbor za sve koji žele da se hrane zdravo, ali i uživaju u slatkom.
Svi ljubitelji tradicionalnih poslastica, pripremite se da uživate u zdravom, ali istovremeno sočnom i ukusnom kohu koji će vas podsetiti na detinjstvo!
Sastojci:
7 jaja
200g meda
120g speltinog griza
60g speltinog brašna
1 kesica praška za pecivo
Za preliv:
1.3l mleka
1 kašika arome vanile
2 kašike meda
2 kesice vanilinog šećera bez kalorija
Priprema:
Umutiti jaja penasto, dodati med, pa potom griz, brašno i prašak za pecivo.
Sipati smesu u tepsiju i peći na 180°C 15-20 minuta.
Za to vreme zagrejte mleko sa vanilom, medom i vanilinim šećerom. Ja sam koristila ovseno koje je malo manje gusto u odnosu na klasično kravlje mleko.
Kada je kolač pečen, prelijte ga zagrejanim mlekom, a da bi se bolje natopio, isecite ga pre preliva.
Ostavite da se ohladi preko noći i uživajte!
Ovaj recept je sjajan za sve ljubitelje zdravih deserata. Brzo je, lako se pravi i, što je najvažnije, potpuno je bez šećera i belog brašna!