Краљица међу ТОРТАМА из бакине свеске, правила се само за посебне прилике - Фил од чоколаде и ваниле је као из НАЈСКУПЉЕ посластичарнице! Укус који памтиш цео живот, а никад није била једноставнија
Зову је краљицом међу тортама с разлогом – њен кремасти фил, богат укусом чоколаде и ваниле, враћа нас у детињство, када су се овакве посластице правиле само за најпосебније прилике. Овај рецепт је прави бисер из бакине свеске, али уз модерну једноставност припреме!
У времену када сви тражимо брзе, али ефектне рецепте, ова торта спаја оно најбоље из оба света – раскошан укус и лакоћу припреме. Не тражи скупе састојке ни посебне вештине, а резултат је торта која изгледа и мирише као из најскупље посластичарнице. Комбинација домаћих кора, нежног фила од ваниле и богате чоколадне креме осваја сваким залогајем и остаје дуго упамћена. Било да славите, или једноставно желите да обрадујете своје најмилије, овом тортом нећете погрешити!
Састојци за калуп 28 или 30цм:
БИСКВИТ
9 јаја
прстохват соли
18 кашика око 250гр шећера
9 кашика уља-46гр
9 кашика млека-80гр
9 кашика какао праха-50гр
9 кашика оштрог брашна-100гр
3 кашичице прашка за пециво-15гр
сечите на 3 дела или печите 3 пута по 1/3 ових састојака.
За квашење кора 200мл чоколадног млека.
ЧОКОЛАДНА КРЕМА
900мл млека
2 пудинга чоколада
2 кашике густина-1 кашика шећера
9 кашика шећера око 120гр
200гр маслаца или маргарина
5 кашика пуних шећера у праху око 65гр
прстохват соли
2 кашике рума
ВАНИЛА КРЕМА
600мл млека
2 пудинга ванила- 1 кашика шећера
6 кашика шећера око 80гр
150гр маслаца или маргарина
4 кашике пуних шећера у праху око 50гр
кашичица ароме ванила
100гр печених млевених лешнила
ВАНИЛА ШЛАГ
180гр ванила шлаг креме
350мл млека или према упутству
ДЕКОРАЦИЈА
ганаш од 100гр слатке павлаке и 100гр чоколаде за кување
мало млевених лешника
или по вашој жељи
Припрема у видеу