Кромпир и пилетина у потпуно другачијем издању - Припремите ручак вредан помена, тајна је у једном зачину
Овакав ручак још нисте пробали!
10.05.2025.
14:00
Коментари (0)
Месо и кромпир најчешћа су комбинација балканског ручка. Међутим, можете их спремити на следећи начин и заинтригирати породицу.
Састојци:
- 500 г пилећег филеа
- 1 кг кромпира
- 300 г батата
- маслиново уље
- вегета
- со
- бибер
За прелив:
- две кашике брашна
- мало маслаца
- вегета
- 150 мл млека
Припрема:
Поврће и месо ситно исеците, додајте лук по жељи. Након тога, ставите све у благо науљен плех, па зачините.
Препоручујемо маслиново уље за бољи укус, со, бибер и вегету. Можете додати мало карија, уколико волите пикантније.
Даље, у шерпу отопите маслац и додајте брашно, па све мутите док се не створи пена. Постепено додајте млеко и мешајте док не добијете компактну смесу.
Прелијте преко поврћа и меса, па пеците на 200 степени око 40 минута. Пријатно!
Сличан рецепт можете пронаћи на видеу испод.