ЛАЖНА КРЕМПИТА готова за 10 минута, а укус БОЉИ ОД ПРАВЕ! Не пеку се коре, пуни слојеви КРЕМА и КЕКСА се топе у устима – летњи дезерт бољи и од СЛАДОЛЕДА
Ако волите кремасте колаче који се брзо спремају, овај рецепт за лажну кремпиту ће вас освојити већ на први залогај! Не треба вам рерна, ни коре – само неколико састојака и десетак минута вашег времена. Идеалан колач за топле летње дане када желите нешто слатко, лагано и расхлађујуће.
Заборавите на прављење кора, дуге припреме и чекање да се колач испече. Лажна кремпита је право освежење за све који воле једноставне рецепте, али не желе да се одрекну богатог укуса. Комбинација ванила пудинга, лагане шам пене од беланаца и кекса даје савршено избалансиран десерт који се топи у устима. Послужите је добро расхлађену и уживајте у слатком укусу детињства.
Рецепт за лажну кремпиту (без печења)
Потребни састојци:
- 32 петит кекса
- 6 беланаца
- Прстохват соли
- 8 кашика шећера
- 3 пудинга од ваниле
- 8 кашика шећера (за пудинг)
- 700 мл воде
За посипање:
Шећер у праху (по жељи)
Припрема:
Прво скувајте крем: Помешајте 3 пудинга од ваниле са 8 кашика шећера и 700 мл воде. Кувајте док се не згусне, па оставите да се прохлади уз повремено мешање како се не би створила корица.
Умутите снег од беланаца: У другој посуди умутите 6 беланаца са прстохватом соли, па постепено додајте 8 кашика шећера. Мутите док не добијете чврст и сјајан шам.
Спојите фил: Када се пудинг прохлади, кашику по кашику додајте у умућени шам и лагано сједините.
Редослед слагања: У плех (димензије отприлике 20x30 цм) ређајте ред петит кекса, па преко прелијте фил. Завршите слојем кекса.
Завршница: По жељи, поспите шећером у праху и оставите да се колач добро охлади, минимум 3 сата у фрижидеру.
За детаљан начин припреме погледајте видео овде