Majonez i čokolada: Kako ova neobična kombinacija može postati vaš novi omiljeni recept za ČOKOLADNI KOLAČ
Dva sastojka koja se obično nalaze u potpuno različitim kulinarskim svetovima, a ni u jednom trenutku ne bi palo na pamet da ih spojimo.
Na prvi pogled, ideja o spajanju majoneza i čokolade zvuči kao potopuna greška, čak i kulinarski skandal.
Majonez, bogat i kremast sa svojim blagim, kiselkastim ukusom i čokolada, slatka i bogata.
Ali, da li je zaista greška spojiti ova dva sastojka?
Sastojci
- 2 šolje brašna
- 1 šolja kakaa
- 1 kašikica sode bikarbone
- 1 kašikica cimeta
- 1 kašikica soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 3 jaja
- 2 šolje šećera
- 2 kašičice ekstrata od vanile
- 1 šolja majoneza
- 1 šolja hladne vode
Margarinom razmažite pleh, a zatim pospite malo brašna.
U posudu pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu i sve to dobro sjedinite.
U drugu posudu umutite jaja, šećer, vanil šećer i majonez, pa postepeno dodajte mešavinu brašna i vodu, a potom sve dobro sjedinite dok ne dobijete glatku smesu.
Smesu sipajte u pleh i pecite na 170 C oko 30 minuta.
Kako bi upotpunili kolač, možete posuti šećer u prahu preko ili ga premazati istopljenom čokoladom ili glazurom.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Southern Living.