Мекано домаће слано пециво, као створено за доручак - Припремите га ујутру и започните дан на најлепши могући начин
Већ вечерас ћете имати савршену идеју за доручак!
Први оброк је најважнији у дану и врло је битно да буде заситан. Испратите овај рецепт за такав ефекат.
Састојци за тесто:
- 200 мл млека
- 100 мл воде
- кашика шећера
- 7 г сувог квасца
- 60 г путера
- 500 г брашна
- кашичица соли
За пуњење:
- 100 г печенице (или шунке)
- 200 г гауде (или сир по вашем избору)
- 3 кашике киселе павлаке
- јаје
- сусам
Припрема:
У посуду сипајте топлу воду, млеко, квасац, шећер и отопљени путер, па промешајте. Додајте брашно, со и замесите меко и глатко тесто.
Тесто пребаците у науљену чинију, покријте и оставите на собној температури док величина не удвостручи. На радну површину ставите надошло тесто и поделите га на 14 делова.
Сваки део формирајте у лоптицу и оставите око 15 минута да одстоји.
За пуњење помешајте сецкану печеницу, сецкану гауду, павлаку и све сједините. У једну посуду припремите умућено јаје, а у другу сусам.
Сваку лоптицу рукама растањите у круг, пуните и затворите крајеве. Затим умочите у јаје, уваљајте у сусам и засеците као што је приказано у видеу.
Пециво распоредите у плех обложен пек папиром и оставите да нарасте око 20 минута. Пеците на 200°Ц око 15 минута. Пријатно!