Mekano domaće slano pecivo, kao stvoreno za doručak - Pripremite ga ujutru i započnite dan na najlepši mogući način
Već večeras ćete imati savršenu ideju za doručak!
Prvi obrok je najvažniji u danu i vrlo je bitno da bude zasitan. Ispratite ovaj recept za takav efekat.
Sastojci za testo:
- 200 ml mleka
- 100 ml vode
- kašika šećera
- 7 g suvog kvasca
- 60 g putera
- 500 g brašna
- kašičica soli
Za punjenje:
- 100 g pečenice (ili šunke)
- 200 g gaude (ili sir po vašem izboru)
- 3 kašike kisele pavlake
- jaje
- susam
Priprema:
U posudu sipajte toplu vodu, mleko, kvasac, šećer i otopljeni puter, pa promešajte. Dodajte brašno, so i zamesite meko i glatko testo.
Testo prebacite u nauljenu činiju, pokrijte i ostavite na sobnoj temperaturi dok veličina ne udvostruči. Na radnu površinu stavite nadošlo testo i podelite ga na 14 delova.
Svaki deo formirajte u lopticu i ostavite oko 15 minuta da odstoji.
Za punjenje pomešajte seckanu pečenicu, seckanu gaudu, pavlaku i sve sjedinite. U jednu posudu pripremite umućeno jaje, a u drugu susam.
Svaku lopticu rukama rastanjite u krug, punite i zatvorite krajeve. Zatim umočite u jaje, uvaljajte u susam i zasecite kao što je prikazano u videu.
Pecivo rasporedite u pleh obložen pek papirom i ostavite da naraste oko 20 minuta. Pecite na 200°C oko 15 minuta. Prijatno!