Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НАЈБОЉИ БУРЕК ПО БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Ево како да направите омиљени ДОРУЧАК брзо и лако, треба вам ПЕТ САСТОЈАКА (ВИДЕО)

26.06.2022. 08:37
Пише:
Србија Данас
bakina kuhinja
бакина кухиња / Извор: Фото: YouTube printscreen/Jelajelena Петровиц

Ништа лакше!

Потребно је:

  • 500 гр средњих кора
  • 400-500 гр млевеног меса
  • 1 већа главица црног лука
  • соли, бибер
  • 200 мл киселе воде
  • уље
Рецепт за ВЕЗАНЕ САРМЕ: Оброк са ПУНО ПОВРЋА, здраво, хранљиво и веома УКУСНО, брзо и лако се спрема (ВИДЕО)

Рецепт за ВЕЗАНЕ САРМЕ: Оброк са ПУНО ПОВРЋА, здраво, хранљиво и веома УКУСНО, брзо и лако се спрема (ВИДЕО)

ЧОРБАСТА БОРАНИЈА, БЕЗ ЗАПРШКЕ И БРАШНА: Сочно и здраво јело на кашику! (РЕЦЕПТ)

ЧОРБАСТА БОРАНИЈА, БЕЗ ЗАПРШКЕ И БРАШНА: Сочно и здраво јело на кашику! (РЕЦЕПТ)

Припрема:

На уљу пропржити ситно сецкан црни лук, па додати месо и динстати га око 15-20 минута. Додати соли и бибера. 

bakina kuhinja
бакина кухиња / Извор: Фото: YouTube printscreen/Jelajelena Петровиц

Плех величине 24 цм премазати уљем, додати прву кору на дно да делови коре да прелазе преко ивице плеха. Коре и месо поделити  поделити на три дела. Оставити мало кора  за прекривање. 

Прву кору  коју згужвамо, па попрскамо уљем  и киселом водом- Згужвамо следећу кору па је попрскамо уљем и киселом водом . 

На пету кору стављамо трећину меса.

Опет понављамо  месо,  трећи део коре исто, па покријемо месо са пар кора прскамо уљем и киселом водом.

Задњу кору ужушкамо са свих страна, премажемо уљем и прскамо водом. Печемо на 220 степени Ц око 45 минута . Сечи врућ. Служити уз јогурт или кисело млека