НАЈБОЉИ БУРЕК ПО БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Ево како да направите омиљени ДОРУЧАК брзо и лако, треба вам ПЕТ САСТОЈАКА (ВИДЕО)
26.06.2022.
08:37
Ништа лакше!
Потребно је:
- 500 гр средњих кора
- 400-500 гр млевеног меса
- 1 већа главица црног лука
- соли, бибер
- 200 мл киселе воде
- уље
Рецепт за ВЕЗАНЕ САРМЕ: Оброк са ПУНО ПОВРЋА, здраво, хранљиво и веома УКУСНО, брзо и лако се спрема (ВИДЕО)
Рецепт за ВЕЗАНЕ САРМЕ: Оброк са ПУНО ПОВРЋА, здраво, хранљиво и веома УКУСНО, брзо и лако се спрема (ВИДЕО)
ЧОРБАСТА БОРАНИЈА, БЕЗ ЗАПРШКЕ И БРАШНА: Сочно и здраво јело на кашику! (РЕЦЕПТ)
ЧОРБАСТА БОРАНИЈА, БЕЗ ЗАПРШКЕ И БРАШНА: Сочно и здраво јело на кашику! (РЕЦЕПТ)
Припрема:
На уљу пропржити ситно сецкан црни лук, па додати месо и динстати га око 15-20 минута. Додати соли и бибера.
Плех величине 24 цм премазати уљем, додати прву кору на дно да делови коре да прелазе преко ивице плеха. Коре и месо поделити поделити на три дела. Оставити мало кора за прекривање.
Прву кору коју згужвамо, па попрскамо уљем и киселом водом- Згужвамо следећу кору па је попрскамо уљем и киселом водом .
На пету кору стављамо трећину меса.
Опет понављамо месо, трећи део коре исто, па покријемо месо са пар кора прскамо уљем и киселом водом.
Задњу кору ужушкамо са свих страна, премажемо уљем и прскамо водом. Печемо на 220 степени Ц око 45 минута . Сечи врућ. Служити уз јогурт или кисело млека