Најбржа посна ПИТА СА ЈАБУКАМА преливена сочним сирупом и пуна мирисног цимета - Не постоји лепша замена за баклаву, укусна посластица за свачији џеп
Пита са јабукама као баклава
20.03.2025.
10:12
Коментари (0)
Када помислимо на посластице, често нас занесу богате и слојевите баклаве, али постоји један рецепт који може равноправно да се такмичи са овом традиционалном посластицом – пита јабучара.
Ова пита је савршена комбинација сочних јабука, ораха и зачина, а истовремено је и једноставна за припрему. Идеална је за све који желе да уживају у слатком без превише компликација.
Састојци:
• 1 паковање готових кора за пите
• 10 кашика гриза
• Пола кашике цимета
• 6 кашика шећера
• 2 кашике презли
• 1 кг јабука
• 100 мл уља
Пећи на 200°Ц ( 390°Ф) 25 минута
Припрема:
Овом рецепту можете додати и сочан сируп и прелити питу.
Сируп:
400 г ако су слатке или 500 г шећера ако су киселе јабуке
700 мл воде
1 лимун