Најбржи УШТИПЦИ без јаја и млека - Издашно, мекано тесто попут памука, као поручено за дечју ужину или додатак јелу
Спремају се у рекордном року, а још брже нестају са тањира.
26.02.2025.
09:43
Коментари (0)
Уштипци су хранљиви ако се једу самостално, али и са додацима. Уз овај брз рецепт добићете тесто очаравајућег укуса.
Састојци:
- 500 мл брашна
- 400 мл млаке воде
- суви квасац или 20 г свежег квасца
- кашичица соли
- кашичица шећера
- уље за пржење
Припрема:
Мало брашна и воде помешајте са квасцем и шећером. Пустите да квасац мало одстоји.
Када он надође, сипајте остатак воде. Постепено додајте брашно уз непрестано мешање. Важно је да тесто буде ретко.
Поспите со, затим наставите са мешањем. Трудите се да вам тесто пада са кашике. Оставите да нарасте 15 минута, премесите још једном и поновите поступак.
У дубљем тигању загрејте уље. Кашиком одвајајте уштипке и ставите да се пржи. Пријатно!