Најкремастија ГРЧКА СЛАДОЛЕД ТОРТА готова за 15 минута - Без рерне, без компликација, освежава, савршена за изненадне госте
Ако тражите освежавајући летњи дезерт који се прави без рерне, јаја и брашна – грчка сладолед торта је прави хит! Припрема се за само 15 минута, користи састојке које већ имате код куће, а резултат је невероватно кремаста посластица која се једе до последње кашике. Идеална за топле дане, рођендане или када вам се једноставно једе нешто слатко, лагано и брзо – без имало муке!
Састојци:
1л млека
300 г шећера
2 ванилина шећера
500 г шлага
300 мл киселе воде
300 г ораха или лешника
250 г млечне чоколаде
200 г млевеног кекса
40 г желатина
Припрема:
Скувати млеко са шећером и ванилиним шећером, па оставити да се добро охлади. Умутити шлаг са киселом водом, а желатин посебно умутити са мало млаке воде. Желатин додати у прокувано млеко, промешати и оставити да се стегне. Спојити шлаг и смесу са млеком, па умутити миксером и поделити на 3 једнака дела. У први део додати млевену плазму, па умутити, а у други млевене орахе или лешнике, па такође умутити миксером. у трећи део додати отопљену чоколаду и умутити миксером.
Дубок плех или тепсију обложити пластичном фолијом, па филовати торту. Прво стављати фил са кексом, потом фил са чоколадом, а на крају фил од ораха. Оставити торту у фрижидер да преноћи, - да се стегне. Кад је торта стегнута. ставити тацну преко плеха и изврнути фолију, да би торта остала на тацни.